Menu
Bel ons
Kinderfysiotherapie Theeuwes

Vergoeding

Verwijzingen kinderfysiotherapie:
Tot 2006 was er een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Tegenwoordig is het mogelijk om zonder verwijzing rechtstreeks naar een kinderfysiotherapeut te gaan (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie). Vooraf zal dan eerst een zogenaamde ’screening’ plaatsvinden om te bekijken of je hulpvraag tot het gebied van de kinderfysiotherapeut behoort. Hierdoor is het mogelijk om snel een afspraak voor je kind te maken.

Vergoeding:
Kinderfysiotherapie valt altijd 18 keer onder basisverzekering en behoort niet tot het eigen risico. Daarna kan een aantal behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Bij bepaalde chronische aandoeningen en een verwijzing van een specialist komen alle behandelingen voor vergoeding in aanmerking (zie hiervoor de lijst www.defysiotherapeut.com). Het totale aantal per jaar kan dus variëren van 18 tot onbeperkt. Kijk even in je polis of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Tarieven:
Sinds 2005 is er sprake is van vrije tarieven. Met alle zorgverzekeraars hebben wij een overeenkomst en gelden de door hen vastgestelde tarieven. Zie ook de website van Independer.
Als er geen overeenkomst of aanvullende verzekering is, gelden onze eigen tarieven.

Bij verhindering graag gemaakte afspraak 24 uur van tevoren annuleren. Dat kan telefonisch of per email. Afspraken die niet of te laat geannuleerd worden, kunnen wij gedeeltelijk in rekening brengen.