Menu
Bel ons
Kinderfysiotherapie Theeuwes

Na mijn middelbare school in Oss (Noord Brabant), koos ik voor een opleiding waarbij ik denken en doen kon combineren. De opleiding fysiotherapie in Utrecht leek mij ideaal en bleek een goede keuze. Daarna ging ik vrij snel aan het werk in Nijmegen in een praktijk voor fysiotherapie waar ik aanvankelijk alleen volwassenen behandelde.

Mijn richting gevonden
In die tijd leerde ik Ingrid, mijn huidige collega, kennen. Naast volwassenen behandelde zij ook veel kinderen. Omdat ik het erg leuk vind om met kinderen om te gaan ben ik me, na een cursus manuele therapie volgens Marsman en McKenzie therapie, gaan richten op de behandeling van kinderen. Dat begon met een cursus sensomotoriek gevolgd door de opleiding Kinderfysiotherapie in Utrecht.

Na 4 jaar studie in combinatie met werken in loondienst, inmiddels ook met kinderen, was de tijd rijp voor de overstap naar zelfstandig therapeut in een maatschap voor kinderfysiotherapie. De NDT-cursus (NeuroDevelopmentTreatment) voor kinderen was de volgende stap.

Zelf kinderen krijgen
Ook in mijn privé-leven brak de tijd van kinderen aan en ik kreeg (samen met Henk) twee jongens. Fascinerend om veel van wat ik in de opleiding heb geleerd, bij mijn eigen kinderen te aanschouwen en uit te proberen. Of om in vakjargon te spreken: observeren en onderzoeken. 

Blijven ontwikkelen
In 2003 zijn Ingrid en ik samen onze eigen praktijk gestart: Theeuwes & Vrenken zijn heel TheVre. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en na een cursus Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen enkele jaren geleden, heb ik juni 2015 de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie afgerond. Beiden zijn gericht op kinderen met, zogezegd, plas- en poepproblemen. 

Behandeling zuigelingen
Ik heb speciale belangstelling voor de zorg aan baby’s met een sterke voorkeurshouding (asymmetrische zuigeling) en te vroeg geboren kinderen (prematuur). Bij deze kleintjes kom ik bij voorkeur aan huis. Ik zie en merk dat de behandeling en begeleiding thuis voor de ouders en het kindje erg prettig is.
Ik krijg veel voldoening uit mijn werk en geniet er van als ik zie dat een kind zich (weer) prettig voelt en mijn adviezen ouders helpen.

Sportieve hobby’s
Naast mijn werk en gezinsleven heb ik ook een aantal hobby’s. Ik heb jarenlang gevolleyd en na een periode van fitness heb ik sinds 2013 het hardlopen ontdekt. Hierbij ervaar ik (weer) dat inspanning ook heel veel ontspanning geeft. Geregeld loop ik mijn rondjes in en om ons fraaie Goffertpark. En als vrouwelijke inwoner van de mooie, sportieve stad Nijmegen heb ik in mei 2014 voor het eerst meegedaan aan de Marikenloop. Een fantastische ervaring, die vraagt om meer sportieve uitdagingen. De 7 Heuvelenloop staat inmiddels op het programma!