Menu
Bel ons
Kinderfysiotherapie Theeuwes

Ik ben geboren en opgegroeid in Boxmeer, een dorpje aan de Maas. Na mijn middelbare school ben ik psychologie gaan studeren, maar ik kwam er al snel achter dat ik meer actief met mensen wilde werken. Ik ben een “doe-mens”. Fysiotherapie werd mijn keuze.

Na de opleiding fysiotherapie in Nijmegen heb ik 19 jaar gewerkt in een particuliere praktijk te Nijmegen, waar ik de meeste tijd volwassenen behandelde, maar ook kinderen. Door het zien opgroeien van mijn eigen kinderen en hun leeftijdsgenootjes raakte ik zeer geboeid door hun “ vanzelfsprekende” algehele ontwikkeling: cognitief, senso-motorisch en sociaal-emotioneel. Steeds weer zag ik hoe belangrijk het is dat bij de dagelijks activiteiten een balans is tussen deze drie gebieden. Ik heb gezien dat informatie vanuit de zintuigen de motoriek beïnvloedt: kijken, horen voelen met je hele lijf en handen.

In de loop der jaren heb ik cursussen gevolgd om kinderen te kunnen behandelen waarbij deze ontwikkeling niet harmonisch verloopt en het spelen en bewegen speciale aandacht vraagt. Ook heb ik me in die jaren als vrijwilliger ingezet voor een speel-o-theek en verzorg ik wekelijks ouder-peutergym.

In 1998 heb ik de keuze gemaakt om me volledig te gaan richten op kinderen en mijn bevoegdheid “Kinderfysiotherapeut” behaald. Ik ging werken in een praktijk Kinderfysiotherapie en vanaf 2003 hebben Jacintha en ik een eigen praktijk gevormd aan de Gelderselaan.

Van mijn hobby’s heb ik zo mijn werk gemaakt; spelenderwijs, in het dagelijkse leven, in een stimulerende omgeving en met de juiste materialen probeer ik doelen te bereiken. Het betrekken van ouders hierbij is voor mij belangrijk.

Het behandelen van kinderen met fijn motorische problemen en schrijfproblemen is mijn specialisatie; ik houd er rekening mee dat schrijven van lange teksten niet meer van deze tijd is. Toch heeft het leesbaar kunnen schrijven nog zeker zijn voordelen boven het gebruik van een toetsenbord.

Ook de kinderen met orthopedische klachten (o.a houding, sportblessures) zijn voor mij een interessante doelgroep.

Mijn ervaringen als kinderfysiotherapeut wil ik graag overdragen aan derden; jarenlang heb ik de module “ motorische problemen en schrijfproblemen” aan de opleiding voor Remedial Teachers van Fontyss Hogescholen verzorgd. Verder geef ik regelmatig workshops op basisscholen over motorische ontwikkeling, schrijfvoorwaarden, schrijfhouding en schrijfmotoriek.

In mijn dagelijkse leven ben ik altijd bezig; wandelen, fietsen, hardlopen en fitness vullen een groot deel van mijn vrije tijd. Ook sportieve vakanties staan hoog op mijn verlanglijstje. Vaak zijn mijn dagen te kort, maar het is me nog steeds niet gelukt om er meer uren in te stoppen.

Vanaf 1 januari 2020 stop ik met mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeut in deze praktijk en moet ik afscheid nemen van Jacintha als dierbare collega en alle kinderen en hun ouders. Ik heb hier 16 jaar met enorm veel plezier gewerkt en dit afscheid vind ik niet gemakkelijk.
Ik blijf me voorlopig nog wel beschikbaar stellen om leerkrachten te begeleiden bij het schrijfonderwijs.

Ik dank alle kinderen die al deze 16 jaren voor mij zo mooi gemaakt hebben.